Ladeboks til elbil - med eller uden abonnement?

I forbindelse med, at du køber en elbil, skal du også tage stilling til, hvordan du vil lade den op. Har du mulighed for at have en ladestander derhjemme, har du to muligheder: Du kan enten tegne et abonnement på opladning, eller du kan selv købe en ladestander, stå for opsætningen og selv afregne dit forbrug.

Hvilken løsning, der er den rigtige for dig, kommer an på, hvordan din situation er. Faktorerne kan blandt andet være, hvor meget du bruger din elbil, og hvilken elkilde du har i din bolig. Som med så meget andet er der altså ikke en "one size fits all". 

Fordele ved et elbil abonnement 

Der er en del fordele ved at tegne et abonnement på en ladeboks til en elbil. Først og fremmest har du mulighed for at få refusion på elafgiften på den strøm, du bruger til at lade din elbil op. Det er en ordning, der er indført for at give et større incitament til at køre i elbiler. Der er altså nogle penge at spare på denne måde. 

Når du tegner et abonnement, hører service og opdatering af ladeboksen med i prisen. Det kan være rart, at du ikke behøver at frygte en høj regning for reparation af ladeboksen. Samtidig kan du være sikker på, at den altid er fuldt opdateret. 

Hvis du vælger at tegne abonnement hos os, Greenbow, får du adgang til en app, du bruger til at styre din ladeboks. Det betyder, at du blandt andet kan koble bilen til med kablet, men via appen bestemme, at bilen først skal lade op på et senere tidspunkt. Det kan for eksempel være om natten, når strømmen ofte er billigere. Med appen kan du også nemt få overblik over opladningstid, forbrug og lignende data. 

Den samme app kan også bruges til at få adgang til en lang række offentlige ladestandere. Hos Greenbow giver vi dig nemlig adgang til over 300.000 ladestandere i hele Europa. Du slipper derfor for at skulle downloade de forskellige firmaers apps for at kunne bruge standeren. Derudover betaler du også med appen, så du får én samlet regning. 

Endelig har du den fordel som Greenbow kunde, at du også kan have os som elselskab. I det tilfælde får du både rabat på installation af ladeboksen, lige meget om du køber eller lejer den, og du køber strøm til indkøbspris. 

Hvornår kan det betale sig ikke at have et abonnement?

Hvis du ikke bruger din elbil så meget, eller det er meget varierende, hvor meget du bruger den, kan det være smartere for dig, at du selv køber ladeboksen og ikke betaler for et abonnement. I det tilfælde skal du udelukkende betale for den el, du rent faktisk bruger. 

Har du solceller, så du selv producerer strøm til din elbil, vil det typisk heller ikke kunne betale sig for dig at have et abonnement. Desuden vil du heller ikke kunne gøre brug af refusionsordningen, da du allerede har billig strøm. Det gælder desuden også, hvis du varmer din bolig op med el, f.eks. med jordvarme eller varmepumpe, da du i det tilfælde allerede har en reduceret eludgift. 

Hvad skal jeg så vælge? 

Som du kan læse, vil det for langt de fleste elbilejere bedst kunne betale sig at tegne et abonnement, men der er tilfælde, hvor det ikke kan. Du bør derfor altid tage udgangspunkt i din situation. 

Overvejer du at tegne abonnement hos os ved Greenbow, kan du se vores priser her